2005 | Biblioteca Yopal, second prize in public competition: Three Libraries in Casanare, Colombia

A large, tree-like shadow thought to produce silence, intimacy and a desirable environment for concentration. A sort of woven texture that filters sunlight and protects space from rain configures this large “shadow”, also proposed as a space to socialize. The building is put on site in two separate two-storey buildings, trying to leave enough free space around, in order to have a surrounding park with different qualities of public spaces, from green areas to hard-floored squares. The library is 2,500m2 area.

Project Authors: Gabriel Campuzano, Felipe Bermudez.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s