2005 | Biblioteca Villanueva, third prize in public competition: Three libraries in Casanare, Colombia

A sequence of natural and artificial shadows in a small lot. The urban environment suggests the creation of a much more private site that without isolating itself from the town, involves public space in its interior, generating sufficient visual aperture through transparency of parts of the building. Confined courtyards are places suitable for outdoor reading and other cultural activities; reason why the library is somewhat a large roofing that allows ventilation and guarantees appropriate lighting conditions for academic purposes.

Project authors: Angela Rueda, Alejandro Peña

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s