2009 | House in Santa Ana, Bogotá (under construction)

Place info Country: Colombia. Department: Cundinamarca. City: Bogotá D.C. | Latitude: 4º 42′05″  N / Longitude: 74º 01′40″ | Altitude: 2630 meters above sea level | Average weather: 13ºC | Relative humidity: 79%

Client: Private | Team: Carlos Granada | Bioclimatic studies: Ana Hakim

A household of five composed by two parents, both stockbrokers and their three kids. One of the last available lots in this almost suburban neighborhood is used to build a high end house, with generous gardens and a great view to the city. The first floor integrates the social areas, a versatile workplace with a shared office and a reception area for eventual meetings with clients. Also, the lap pool becomes essential for leisure activities that enjoy direct contact with nature through the back yard, one of the main spaces for the family to come together. In the second floor, each of the three children has a room with an open terrace that allows different outdoor activities for each, while simultaneously maintaining visual transparency among them.The house is being built in a fully exposed concrete structure, whith flat gardened roofings. This way, ensuring a decent view for upper houses in the neighborhood, and guaranteeing a complete enjoyable experience of house and landscape.

*

Una familia de cinco, los dos padres corredores de bolsa y sus tres hijos, encontraron este lote, uno de los últimos discponibles en Santa Ana oriental, al nororiente de Bogotá. La idea fue aprovechar la topografía del lugar, la vista a la ciudad y las posibilidades paisajísticas de una casa casi suburbana en un sitio privilegiado de la ciudad. El primer piso integra la zona social con un área de ofi cina compartida y un área de reuniones con potenciales clientes. De igual manera, la piscina se vuelve un punto esencial para el contacto con la naturaleza a través de los jardines. En el segundo piso, las alcobas de los tres niños con sus respectivas terrazas individuales mantienen una transparencia visual entre los tres espacios. La casa se pensó en concreto arquitectónico a la vista, con cubiertas planas verdes, conviertíendose simultáneamente en una vista agradable para los vecinos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s