2013 | Cement Factory to Creative Campus. Jiangmen, China (Winter workshop)

boards 234 unified cropped reducedThe industrial scale and form of buildings inspired a School of Industrial Design on the site. The structure and form of the existing buildings allowed the new program. An adaptive reuse strategy was adopted. The riverfront, creek and hill were connected as an ecological corridor, for bicycle and pedestrian connections. The school provides a public amenity for the surrounding town of Jiangmen.  //  Joint Workshop Southern China University of Technology, Guangzhou, China and UC Berkeley | 2013 Topic: Transformation of a former industrial facility into a Design University. Prof. Peter Bosselmann. Team: Tanvi Maheshwari, Arijit Sen, M. Jiang | Site: Jiangmen, China.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s